Založ si blog

Otvorený list predsedovi parlamentu

Vážený pán predseda slovutného ctihodného parlamentu,
čítajúc v novinách článok o tom ako si myslíte, že parlament pracuje aj keď počas zasadania tam sedí sotva desať poslancov, spojac si to s neutíchajúcimi informáciami o poplatných poslancoch, napadla ma geniálna myšlienka.
Pre sťaženie korupcie poslancov by skutočne mal mať náš parlament 500 poslancov. Namiesto fotelov a stolíkov stačia na tých pár chvíľ aj stoličky, aby sa pomestili. Členom parlamentu by sa mohol stať každý občan SR, ktorý sa dostaví v deň rokovania do sály a vyfasuje mandát. Keď sa všetkých 500 mandátov minie, uzavrie sa sála a rokuje sa. Dostať denného poslanca do obrazu nebude problém za pár chvíľ, veď mnohí súčasní poslanci nie sú v obraze počas celých štyroch rokov volebného obdobia a stále sa hlasuje ako treba…stačí ráno vydať nejaký manuál alebo konšpiračnú pomôcku. V podstate keď sa poponáhľajú, môžu v daný deň, keď si privstanú, byť členmi parlamentu všetci 290ti členovia vašej vládnej strany.
Takáto transformácia parlamentu má množstvo výhod. Okrem vyššie spomínanej napríklad aj takú, že to bude skutočne vôľa ľudu, ktorá sa hlasovaním presadí. Každý bude mať možnosť aspoň raz za čas beztrestne zaparkovať na zakázanom mieste, alebo ožratý vynadať policajtovi. Ak niekomu policajti išli po krku napríklad kvôli nejakému podvodu alebo zlodejine, v deň súdneho pojednávania sa schová pod poslaneckú imunitu a súd by mohol získaný čas venovať spisovaniu nejakej petície za Harabina alebo proti Harabinovi. Aby to však nebolo úplne voľné, denným poslancom by mohol byť v záujme zachovania objektívnosti pri rozhodovaní len občan, ktorý mesačne nezarobí viac ako 1000 €. Tí ostatní sú totiž v inom kine. 
Verím, že môj návrh prehodnotíte a že sa ním nadchnete tak ako ja.
S úctou
Stále klamaný občan

Ples v Maštali

20.01.2013

Čo ma teda nesmierne mrzí, je to, že som sa tohto roku nemohol zúčastniť plesu v opere. Mal som na to niekoľko dôvodov. V prvom rade som vedel, že tam bude aj naša politická elita a prepytujem „smotanka“…mimochodom v slovniku vulgarizmov má smotana aj svoje homonymum..ale to vysvetlím inokedy. Mrzí ma, že som sa nestretol s Miklošom, s ktorým sa síce aj tak [...]

Bože môj, čo si počneme?

20.09.2011

Ak chcú koaliční partneri SaS presadiť schválenie zmien v dočasnom eurovale, mali by rokovať s opozičným Smerom, keďže spolu majú v parlamente pohodlnú väčšinu. Liberáli totiž tento podľa nich vysoko nezodpovedný krok v žiadnom prípade nepodporia, a to ani keby to bolo spojené s hlasovaním o dôvere vláde Vyhlásil to šéf strany SaS Richard Sulík. Zároveň kritizoval [...]

Fikcia: Čo dokáže neuvážený výrok potentáta spôsobiť na Slovensku

08.09.2011

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyjadril na začiatku stredajšej tlačovej besedy na pôde Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pri príležitosti svojej jednodňovej návštevy Bratislavy radosť zo stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi SFZ. Blatter povedal: „Slovensko si zaslúži dôstojný národný štadión. Viem o jednom voľnom ihrisku. [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:05

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16771x
Priemerná čítanosť článkov: 2396x

Autor blogu

Kategórie