Založ si blog

Fikcia: Čo dokáže neuvážený výrok potentáta spôsobiť na Slovensku

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyjadril na začiatku stredajšej tlačovej besedy na pôde Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pri príležitosti svojej jednodňovej návštevy Bratislavy radosť zo stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi SFZ. Blatter povedal: „Slovensko si zaslúži dôstojný národný štadión.
Viem o jednom voľnom ihrisku. Reprezentanti by mohli hrávať medzštátne zápasy na ihrisku Družstevníka Žaškov pri Párnici. Je to síce v záplavovej oblasti ale ak budú hrať v gumákoch, fanúšik ani nepozná rozdiel. Okrem toho by to bolo aj prínosom, lebo ak sa to rozkríkne, penťáci a iní developeri nabehnú na miestne pozemky a Žaškov bude konečne v kurze. Jeb.o @Trt.o sa tiež nenechajú zahanbiť a možno na Párnických potokoch zorganizujú nejaké svetové polo. A zo Štrbského plesa nebudú holohlaví ochrankári vyháňať dôchodcov a všetkých štyroch českých turistov. Párnickí rybári to skôr pochopia.
Drevenicu starého Baču Miša kúpi SaS a po prestavbe si tam vybuduje svoj liberálny dom a presťahuje do neho všetkých asistentov, ktorí ešte nemajú odobratý vodičák. No a premiérka sa o tom nedozvie, lebo ja sa s ňou nebavím a do Žaškova ešte diaľnica nevedie.
Keď bude v Žaškove zriadená centrála našej takmer tristočlennej vládnej strany stane sa automaticky strediskom sociálnej politiky.
Bývalé kino miestneho kulturáku má síce rozpadnuté lavice, ale stačia dve kilá klincov, pár dosák ostatých z prestavby kravína a trochu lepidla a šikovné ruky družstevného údržbára a sála sa dá prerobiť na kongesové centrum kde môže vedenie rezortu prednášať ako sa dá úspešne a beztrestne vyhýbať plateniu odvodov. V niektorých miestach je síce prepadnutý strop, ale svetlá výška je viac než 150 cm, takže ani minister sa nemusí zohýnať.
Ďalší rozvoj obce a blízkeho okolia je úplne prirodzený. V období, keď párnické rybníky nebudú zamrznuté a nebude tam trénovať polová reprezentácia Rumunska a Srandakanu, môžu slúžiť ako výcviková základňa a trenažér Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova pod vedením ministra životného prostredia na rýchlu plavbu na vode a pátranie v lese po nezvestných na štvorkolkách. Lokalita sa dá oplotiť cca 500 metrami pletiva a teda nehrozí, že by pri výcviku nejaký záchranár zablúdil a stratil sa.
V okolitých kopcoch extravilánu obce možno vyčleniť  pár hektárov rúbaniska a celebritný podnikateľ by tam mohol presťahovať apartmánové byty, habakuky aj ostatné atrakcie z Donovalov. Ručím za to, že najbližších 15 rokov ho tam nebudú otravovať brechajúce psy zo súťaží záprahov a Donovaly budú konečne celoročne prejazdné. Možno to znie utopicky ale presídlením donovalských atrakcií by vznikol priestor aj na zriadenie akejsi inseminačnej stanice, aby sa slovenská populácia a obnova genofondu mohla vyvíjať na báze zdravých oravských dievčat z krvi a mlieka a nie barových tanečníc a bývalých stresovaných modeliek.
Navrhujem, aby sa lokalita začala volať Žaškov Mountain Resorts, nech to znie trochu svetovo.
Presťahovaním prezidentského paláca pod svah Lúčivnej by sme získali po pár rokoch nemalé úspory na financovaní ochranky. Štadión by bol neďaleko  a pán prezident by mohol na futbal chodiť na pretekárskom vozidle do vrchu. Ak prešvihne retardéry a preletí cez vrchol kopca, miesto pristátia by sa vystlala neskŕmeným senom z blízkeho družstva. A čo je najhlavnejšie, žiadny terorista tam netrafí, lebo za Zázrivou vypadáva aj GPS signál a tak nám našu hlavu nechajú na pokoji.
Ochrankári môžu byť prevelení na sekciu ekonomiky ministerstva vnútra aby kontrolovali bankové prevody podplukovníčiek.
Aby si si náš minister superfinancií nemyslel, že na neho sa zabudlo, v neďalekom Istebnom sú sprivatizovano- skrachované závody, kde by ako na trenažéri mohol trénovať svoje ekonomické zázraky. Bývalý krčmár Fero sa už predbežne vyjadril že tú registračnú pokladňu, ktorú neúspešne prerábal na fiškálnu, mu venuje na ďalšie pokusy.
Nezabudol som ani na našu útláčanú národnostnú menšinu. Aby stratili komplex z toho že nerozumejú úradnému jazyku krajiny, v ktorej žijú, navrhoval by som na hornej Orave alebo v Terchovej pri Dierach zriadiť tábor s názvom Domovina moja. Princíp je jednoduchý. Pokiaľ si bez prízvuku čistou slovenčinou nebudú pýtať jesť, nedostanú  v okolí Terchovej ani suchý rožok. Hlad je najlepší učiteľ a garantujem, že po pár týždňoch budú na maturitách zo slovenského jazyka recitovať Hviezdoslava.
Oravci, podporte tento projekt. Chleb a Rozsutec nám prestane zavadzať pri našich cestách, čochvíľa ich prevŕtajú tunelmi A Dolný Kubín sa dočká diaľničného obchvatu a cez kruhový objazd nám už nebudú lietať  a ničiť zasadené nezábudky a trvalky na teréniakoch dovolenkychtiví bratislavčania a ospalí Poliaci s kamiónmi.
Ďakujeme za inšpiráciu, pán Blatter
…ešte sa ozvem

Ples v Maštali

20.01.2013

Čo ma teda nesmierne mrzí, je to, že som sa tohto roku nemohol zúčastniť plesu v opere. Mal som na to niekoľko dôvodov. V prvom rade som vedel, že tam bude aj naša politická elita a prepytujem „smotanka“…mimochodom v slovniku vulgarizmov má smotana aj svoje homonymum..ale to vysvetlím inokedy. Mrzí ma, že som sa nestretol s Miklošom, s ktorým sa síce aj tak [...]

Bože môj, čo si počneme?

20.09.2011

Ak chcú koaliční partneri SaS presadiť schválenie zmien v dočasnom eurovale, mali by rokovať s opozičným Smerom, keďže spolu majú v parlamente pohodlnú väčšinu. Liberáli totiž tento podľa nich vysoko nezodpovedný krok v žiadnom prípade nepodporia, a to ani keby to bolo spojené s hlasovaním o dôvere vláde Vyhlásil to šéf strany SaS Richard Sulík. Zároveň kritizoval [...]

Pripomeňme si, čo sme čítali a popremýšľajme o spoločných črtách

31.08.2011

Je nesmierne zaujímavé prečítať si niekoľko zdanlivo nesúvisiacich správ s rôznymi témami z rôznych období naraz, dať si ich do jedného súhrnu a pokúsiť sa predpokladať ďalší vývoj. …momentálne to však nie je zaujímavé, momentálne ma to desí…koho ešte? Sme, 18.7.2011 Biznis záchranárov platí štát Súkromní záchranári majú kontrakt od vlády a [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16789x
Priemerná čítanosť článkov: 2398x

Autor blogu

Kategórie