Založ si blog

Bože môj, čo si počneme?

Ak chcú koaliční partneri SaS presadiť schválenie zmien v dočasnom eurovale, mali by rokovať s opozičným Smerom, keďže spolu majú v parlamente pohodlnú väčšinu. Liberáli totiž tento podľa nich vysoko nezodpovedný krok v žiadnom prípade nepodporia, a to ani keby to bolo spojené s hlasovaním o dôvere vláde Vyhlásil to šéf strany SaS Richard Sulík. Zároveň kritizoval myšlienku niektorých predstaviteľov koaličných strán spájať tieto hlasovania, pretože by to takmer určite viedlo k návratu vlády lídra Smeru-SD Roberta Fica. „Keď naši partneri nechcú vládnuť s SaS, v poriadku, ale pýtame sa, akú alternatívu ponúkajú občanom. Pred rokom všetci tvrdili, že sú pripravení prevziať zodpovednosť za túto krajinu a nepripustiť návrat Roberta Fica

…. Predseda strany je snáď trochu prehnané pomenovanie. Vzhľadom na početnosť členskej základne by je jeho post na úrovni predsedu triedy na základnej škole. Ani ma neprekvapilo, ako rýchlo chalanov prestalo baviť podieľať sa na vládnutí. V koalícii sú silnejší chmatáci a ostrieľanejší borci, legalizácia drog tiež nie je taká jednoduchá ako sa na tom vzletne na Facebooku získavali hlasy a deti kvetov padli do reality. Možno to ešte nie je absťák, snáď zatiaľ len také malé precitnutie. Prídu však aj horšie časy, keď bude potrebné všetkým nominantom vysvetliť, že trafiku treba odovzdať a skúsiť sa živiť niečím zmysluplným. Aspoň teda tí, ktorým ešte ostali vodičáky, by mohli skúsiť rozvoz pečiva.

….Čo Sa týka infantilného strašenia návratom Fica, určite by mu nestačilo vládnuť 50 rokov aby stihol popáchať toľké škody na Slovensku ako majú za ušami iní ctihodní vládcovia.

….Už keď som ho spomenul, minister superfinancií sa zamýšľa zvýšiť spotrebné dane na cigarety. Som za. Ale trvám na tom aby ruka v ruke s tým sa zdanilo aj skákanie na lyžiach z vrtuľníka niekde na Klondiku. Predstavme si, že chlapčisko si zlomí nohu a bude sa minimálne mesiac rozvaľovať v nejakom Penťáckom špitáli v nadštandardnej izbe s ochrankou a tak bude obsadzovať miesto možno desiatim obyčajným pacientom, ktorí si chceli aspoň na pár dní vyležať odobraté slepé črevo.

…Tetka Brnčalka spomínali, že sa vybrala k doktorovi do mesta. Všetci geriatri si koordinovane na ten deň vzali dovolenku, ostal tam len taký pre celebrity za príplatky a tak jej ponúkli aspoň zubára. Tak tam tetka nechala zuby poreparovať a že si zájde do mesta. Aj sa celá doľakala, lebo húkania nemalo konca, vysvietení policajti sa hnali ulicou detiská uskakovali a mamičky z kočíkov hupkom vyberali uvrešťané deti a tetka si myslela že naháňajú nejakého nórskeho vraha. Aj sa jej uľavilo, keď zistila, že to len pán prezident s kolóniou priniesli nejaké posolstvo občanom. A zabudnúc na zuby, s nohami na pleciach utekala do parlamentu varovať aby sa nedoľakali, bo sa vyhrážal že aj s nimi sa chce rozprávať. Vraj o nejakom euroválove. Tetka nevedeli čo to je ale to je jedno, lebo usudzujeme, že ani pán prezident nevedia.

Vláda chystá ďalší vážny zásah do penzií a v snahe čo najviac ušetriť verejné financie pripravuje nesystémové opatrenia, ktorými sa zmení výpočet dôchodkov, ich zvyšovanie aj podmienky na priznanie.   Hoci minister práce Jozef Mihál (SaS) tvrdí, že „ľudia sa nemusia báť o svoje dôchodky, a kto hovorí niečo iné, ten absolútne zavádza“, pripravenosť reformy spochybňuje nielen opozícia, ale aj viacerí koaliční poslanci a odborníci.

….Ľudia robia zbytočnú paniku. Kto by sa už len bál o nejakýh 300€…
…mne len nejde do hlavy, prečo sa stále hovorí že vláda…vládnuť. Od čoho je to slovo odvodené alebo kde je jeho pôvod. Gréčtina mi nepomáha tak si skúšam len tak po svojom. Možno je to od Vlado. Ale Mečiar, či Uljanov…na to asi neprídem. Mne by tam skôr pasovalo namiesto vládnuť, že spravovať…ale to je tak strašne príbuzné spravodlivosti, až ma striaslo. Zvlášť tu u nás. Jano, ten pijan z horného konca sa zadumal a napadlo ho že by sme to mohli volať po starom, že panovať. Aj by tomu našinec lepšie rozumel, tak sme už zvyknutí. ….Krčmár Fero hovorí že celá demokracia stojí za fajku močku keď väčšina volila jedného a nakoniec nám panujú iní, lebo sa tak dohodli a prečúrali ho. My sme u nás robili preteky v čúraní a vyhral ten, komu to donieslo najďalej. Ako by to vyzeralo, keby Ďuro začal čúrať tam pokade to donieslo Mišovi, Tóno by začal čúrať tam, kam zanieslo Ďurovi. Desiati s prostatou sa dohodnú a takto pozliepane prečúrajú aj mladého valacha Joža, ktorý dokáže aj iné veci…
…Do kostola nechodím, ale velebnému pánovi som prisľúbil že ak padne vláda, dám na omšu. Len musím dať do akej strany zapíšem po voľbách vnučku. Potvorka malá, skončila ekonomickú školu, tak ju zapíšem do takej strany kde budú kontrolovať, keď títo tu budú skladať účty.

 

Ples v Maštali

20.01.2013

Čo ma teda nesmierne mrzí, je to, že som sa tohto roku nemohol zúčastniť plesu v opere. Mal som na to niekoľko dôvodov. V prvom rade som vedel, že tam bude aj naša politická elita a prepytujem „smotanka“…mimochodom v slovniku vulgarizmov má smotana aj svoje homonymum..ale to vysvetlím inokedy. Mrzí ma, že som sa nestretol s Miklošom, s ktorým sa síce aj tak [...]

Fikcia: Čo dokáže neuvážený výrok potentáta spôsobiť na Slovensku

08.09.2011

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyjadril na začiatku stredajšej tlačovej besedy na pôde Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pri príležitosti svojej jednodňovej návštevy Bratislavy radosť zo stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi SFZ. Blatter povedal: „Slovensko si zaslúži dôstojný národný štadión. Viem o jednom voľnom ihrisku. [...]

Pripomeňme si, čo sme čítali a popremýšľajme o spoločných črtách

31.08.2011

Je nesmierne zaujímavé prečítať si niekoľko zdanlivo nesúvisiacich správ s rôznymi témami z rôznych období naraz, dať si ich do jedného súhrnu a pokúsiť sa predpokladať ďalší vývoj. …momentálne to však nie je zaujímavé, momentálne ma to desí…koho ešte? Sme, 18.7.2011 Biznis záchranárov platí štát Súkromní záchranári majú kontrakt od vlády a [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16787x
Priemerná čítanosť článkov: 2398x

Autor blogu

Kategórie