Otvorený list predsedovi parlamentu

22. mája 2011, juraj, Nezaradené

Vážený pán predseda slovutného ctihodného parlamentu,
čítajúc v novinách článok o tom ako si myslíte, že parlament pracuje aj keď počas zasadania tam sedí sotva desať poslancov, spojac si to s neutíchajúcimi informáciami o poplatných poslancoch, napadla ma geniálna myšlienka.
Pre sťaženie korupcie poslancov by skutočne mal mať náš parlament 500 poslancov. Namiesto fotelov a stolíkov stačia na tých pár chvíľ aj stoličky, aby sa pomestili. Členom parlamentu by sa mohol stať každý občan SR, ktorý sa dostaví v deň rokovania do sály a vyfasuje mandát. Keď sa všetkých 500 mandátov minie, uzavrie sa sála a rokuje sa. Dostať denného poslanca do obrazu nebude problém za pár chvíľ, veď mnohí súčasní poslanci nie sú v obraze počas celých štyroch rokov volebného obdobia a stále sa hlasuje ako treba…stačí ráno vydať nejaký manuál alebo konšpiračnú pomôcku. V podstate keď sa poponáhľajú, môžu v daný deň, keď si privstanú, byť členmi parlamentu všetci 290ti členovia vašej vládnej strany.
Takáto transformácia parlamentu má množstvo výhod. Okrem vyššie spomínanej napríklad aj takú, že to bude skutočne vôľa ľudu, ktorá sa hlasovaním presadí. Každý bude mať možnosť aspoň raz za čas beztrestne zaparkovať na zakázanom mieste, alebo ožratý vynadať policajtovi. Ak niekomu policajti išli po krku napríklad kvôli nejakému podvodu alebo zlodejine, v deň súdneho pojednávania sa schová pod poslaneckú imunitu a súd by mohol získaný čas venovať spisovaniu nejakej petície za Harabina alebo proti Harabinovi. Aby to však nebolo úplne voľné, denným poslancom by mohol byť v záujme zachovania objektívnosti pri rozhodovaní len občan, ktorý mesačne nezarobí viac ako 1000 €. Tí ostatní sú totiž v inom kine. 
Verím, že môj návrh prehodnotíte a že sa ním nadchnete tak ako ja.
S úctou
Stále klamaný občan