Založ si blog

…záchranári z KCZS?

Včera, 18.7. zverejnil denník Sme zaujímavú sériu článkov so spoločným podtextom:

Súkromní záchranári majú kontrakt od vlády a vybavenie, ktoré tiež zaplatil štát. Záchranke z Gabčíkova platí štát za služby ročný paušál 1,5 milióna eur.

Minister životného prostredia József Nagy (Most) pokračuje v praxi bývalej vlády, ktorá nalievala peniaze do súkromnej záchranky, hoci má štát vlastných záchranárov.

Ide o občianske združenie Komplexná centrálna záchranná služba z Gabčíkova. Jej šéf Ján Culka bol v minulosti dvakrát právoplatne odsúdený za ekonomickú trestnú činnosť.  http://www.sme.sk/c/5981409/biznis-zachranarov-plati-stat.html. Vrelo odprúčam čítať. Je neuveriteľné, čo všetko si môže dovoliť takýto samozvanec, s akou podporou štátom a teda nami platených akože inštitúcií sa dá krásne žiť. Vrelo odporúčam prezrieť si aj oficiálnu stránku komplexného a ešte aj centrálneho záchranného systému  http://www.helpteam.sk/. Zasvätení sa smejú cez slzy nad tým amaterizmom, rozhľadení sa pýtajú načo takáto drahá služba vlastne je a nezainteresovaní obdivujú generálsku uniformu a „uspechy“ občianskeho združenia. To skutočne sme takí hlúpi, že mu to všetci kompetentní s prepáčením žerú aj s navijakom?

Poďme sa zamyslieť:

1. Istý Jóžef Naď šéfuje istému ministerstvu Slovenskej republiky ako nominant cudzojazyčne znejúcej politickej strany a tento človek plne podporuje takúto zložku, ktorá má vo svojej členskej základni 90 percent členov s podobne cudzojazyčne znejúcimi menami dislokovanú na dohodenie kameňom od štátnej hranice cudzojazyčného štátu….žeby náhoda?

2. Ak si vo svojej vojenskej knižke prepíšem hodnosť desiatnika dosiahnutú vo vojenskej službe za poručíka, nevyhnem sa trestu. Tu sa niekto vymenuje za generála a buďme radi že ho nemusíme oslovovať excelencia…nie je to choré?

3. Policajt, vojak, hasič, záchranár musí byť bezúhonný, t.j. netrestaný ak si chce svoju prácu vykonávať. Tu je preukázateľný právoplatne odsúdený podvodník, ktorému predstavitelia tohoto štátu zveria milióny na veľkohubé prehlásenia o celých 16 zásahoch? Každý zdravotnícky záchranár ich má 16 za týždeň, každá hasičská stanica možno za dva týždne, kde ide ozaj o krk…kde je hranica?

4. Za zásah sa považuje aj rozvoz klobás na tereniaku s majákmi (mimochodom, protizákonne používanými) a na štvorkolkách vojakom roznášajúcim vrecia na upotených chrbtoch pri povodni alebo uštvaným hasičom na lesných požiaroch?

 

Neplačme len 

– nad prelievaním ziskov SPP a iných „miklošoviek“ s požehnaním impotentných dozorných rád,

– nad nemorálnymi až bezcharakternými platmi a odmenami v zdravotných poisťovniach čakajúc v poradovníku na životne dôležitú operáciu

– nad tuenelovaním tunelov a parlamentnými hádkami nad totálnymi debilinami

– nad prisvojovaním si Štrbského Plesa a celých Tatier zbohatlíkmi, snobmi s podporou finančných hyen (finančný žralok sa mi zdá mäkké)

– nad kamarátstvami policajtov s grázlami a skorumpovaným súdnictvom

…plakať je už možné asi nad úplne všetkým.

 

Ples v Maštali

20.01.2013

Čo ma teda nesmierne mrzí, je to, že som sa tohto roku nemohol zúčastniť plesu v opere. Mal som na to niekoľko dôvodov. V prvom rade som vedel, že tam bude aj naša politická elita a prepytujem „smotanka“…mimochodom v slovniku vulgarizmov má smotana aj svoje homonymum..ale to vysvetlím inokedy. Mrzí ma, že som sa nestretol s Miklošom, s ktorým sa síce aj tak [...]

Bože môj, čo si počneme?

20.09.2011

Ak chcú koaliční partneri SaS presadiť schválenie zmien v dočasnom eurovale, mali by rokovať s opozičným Smerom, keďže spolu majú v parlamente pohodlnú väčšinu. Liberáli totiž tento podľa nich vysoko nezodpovedný krok v žiadnom prípade nepodporia, a to ani keby to bolo spojené s hlasovaním o dôvere vláde Vyhlásil to šéf strany SaS Richard Sulík. Zároveň kritizoval [...]

Fikcia: Čo dokáže neuvážený výrok potentáta spôsobiť na Slovensku

08.09.2011

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyjadril na začiatku stredajšej tlačovej besedy na pôde Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pri príležitosti svojej jednodňovej návštevy Bratislavy radosť zo stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi SFZ. Blatter povedal: „Slovensko si zaslúži dôstojný národný štadión. Viem o jednom voľnom ihrisku. [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16794x
Priemerná čítanosť článkov: 2399x

Autor blogu

Kategórie